Ben jij bijna jarig? Of wil je een feestje geven, omdat feestjes nu eenmaal super leuk zijn? Dan staan hieronder alle tips voor een dolle boel!

Nodig:
– Leuke vrienden
– Oud laken
– rollen wc-papier
– sneldrogende klei, gele of gouden verf en een kettinkje
– Egyptische muziek
– een kameel

(als je geen kameel hebt, kun je er misschien een lenen, anders kun je vragen of je vader en moeder zich willen verkleden als kameel)

Voorbereiding 1: Bak een piramidetaart

Op een feestje moet er nu eenmaal taart zijn.

Klik hier voor het recept

Voorbereiding 2: Maak een uitnodiging als Dummie.

Zet daarop bijvoorbeeld: Ghallo allemaal! Elsje Grobbebol is jarig en gheeft ghelemaal leuke Dummie de mummie-feestje! Die wordt ghelemaal ghrappig, want die ghaat over mij! Kom maar met leuke, kleine cadeautje en dan wordt ghelemaal ghezellige boeltje. En dan nog de begin en eindtijd.

Als je niet Elsje Grobbebol heet, vul je natuurlijk een andere naam in.

1. Verkleden

Een mummie is een heleboel verband met een dood mens erin. Wil jij er net zoals Dummie de mummie uitzien? Pak dan een rol wc-papier en wikkel jezelf flink in.

2. Maak je eigen scarabee

Dummie heeft een gouden scarabee, een soort mestkever, die je makkelijk zelf kan maken. Maak van klei een scarabee en laat hem drogen. Kleur de scarabee vervolgens met verf geel of goud en hang hem aan een kettinkje om je nek. Kies een faraonaam voor jezelf en heers als een koning over Egypte.

3. Versier de kamer

Slingers kun je natuurlijk kopen, maar je kunt ze ook zelf maken. Knip van een oud laken wat stroken die je kan ophangen als achtergebleven verband van weggelopen mummies. Teken overal hieroglyfen op de muur. Als dat niet mag van je vader of moeder, dan kun je die ook op vellem papier tekenen en die op de muur plakken.

Doe de gordijnen dicht en zet hier en daar waxinelichtjes neer (pas wel goed op dat er geen mummie in de fik kan vliegen). Opeens zit je in een geheimzinnige graftombe!

4. Het feest kan beginnen!

Dans op Egyptische muziek met al je vrienden en natuurlijk op de kameel!